Američki B-52 presreli ruski lovci iznad Baltika

Izvor: RTS, 21.Mar.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki B-52 presreli ruski lovci iznad Baltika

Ruski lovci presreli su američki strateški bombarder B-52 iznad neutralnih voda Baltičkog mora blizu granice Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.
U saopštenju Kremlja ističe se da preleti američkih strateških bombardera B-52 blizu granica Rusije stvaraju tenzije u regionu, prenosi Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov u konferencijskom pozivu sa novinarima istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da takve akcije SAD ne vode jačanju atmosfere bezbednosti i stabilnosti u regionu koji se direktno naslanja na granice Rusije.
"Upravo suprotno, one stvaraju dodatne tenzije", dodao je Peskov.
Rusko Ministarstvo odbrane ranije je objavilo da je podiglo borbene avione kojima je dat zadatak da presretnu američki strateški bombarder B-52 nakon što se približio granici Rusije.
Rojters podseća da se ruska evropska enklava (teritorija koja je okružena drugim državama) Kalinjingrad nalazi na obali Baltičkog mora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Tenzije zbog bombardera SAD nad vodama Baltika"

Izvor: B92, 21.Mar.2019

Kremlj je saopštio da preleti američkih strateških bombardera B-52 nad neutralnim vodama Baltičkog mora u blizini granica Rusije stvaraju tenzije u regionu...Navodi se da je rusko Ministarstvo odbrane ranije objavilo da je podiglo borbene avione kojima je dat zadatak da presretnu američki strateški...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.