Izvor: Blic, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke snage ubile više od 20 boraca Al Kaide u Iraku

Američke snage ubile su iz vazduha više od 20 boraca terorističke mreže Al Kaide, koji su prethodno pucali na vazdušnu patrolu vojske SAD blizu Bagdada, saopštila je danas američka vojska u Iraku.



Okršaj,u kojem su učestvovale američke vojne letelice, pretpostavlja se helikopteri tipa "apač", i borci Al Kaide koji su se pridružili iračkim pobunjenicima odigrao se juče, na oko 30 kilometara severozapadno od Bagdada, preneo je AP.

"Dok su patrolirale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nebom, letelice iz Prve vazdušne brigade uočile su moguće aktivnosti ekstremista na jednom području za koje su prethodno lokalni irački volonteri zaduženi za bezbednost dojavili da je lokacija na kojoj deluje jedna ćelija Al Kaide", navedeno je u saopštenju američke vojske.

U saopštenju je objašnjeno da su američki piloti uočili oko 25 pripadnika Al Kaide koji su nosili kalašnjikove, a jedan od njih je imao i ručni raketni bacač, kao i da su ekstremisti ubrzo zatim otvorili vatru na američke letelice.

Američka vojska nije navela koje su letelice bile u patroli, ali činjenica da su pobunjenici otvorili vatru na njih sugeriše da su to bili helikopteri tipa "Apač" u niskom letu, navela je američka agencija.

Vojska SAD je saopštila i da su u okršaju uništena četiri vozila, ali da nije bilo ranjenih ni žrtava među iračkim civilima i američkim vojnicima.

Iračko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da su irački vojnici ubili 42 "terorista" u prethodna 24 sata, u operacijama u pokrajinama Salahudin i Dijala i oko grada Kirkuka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.