Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vojska u Somaliji ubila 18 ekstremista

Američka vojska bombardovala je položaje ekstremista grupe Al Šabab na jugu Somalije gde je poginulo 18 pripadnika te organizacije, saopštile su danas američke vlasti i dodale da su delovale u samoodbrani.

"Američke snage su napade na položaje Al Šababa na jugu Somalije sprovele u samoodbrani", saopštila je američka vojna komandata u Africi i dodala da su napadi usledili kao odgovor na napade džihadista.

SAD podržavaju borbu protiv džihadista u Somaliji, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koju predvode pripadnici snaga zemalja Afričke unije od 2007. godine.

Somalija nema kontrolu nad svojom teritorijom još od 1991. godine, i pogođena je ne samo decenijama ratovanja već i ciklusima žeđi i gladi.

Situacija je od avgusta 2011. počela da se popravlja, kada su pripadnici Al Šababa isterani iz Mogadiša, ali ta organizacija, povezana s Al Kaidom, i dalje drži veliki deo juga Somalije i pokušava da se vrati u glavni grad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka vojska ubila 18 ekstremista u Somaliji

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2018

Američka vojska bombardovala je položaje ekstremista grupe Al Šabab na jugu Somalije, gde je poginulo 18 pripadnika te organizacije, saopštile su američke vlasti i dodale da su delovale u samoodbrani..."Američke snage su napade na položaje Al Šababa na jugu Somalije sprovele u samoodbrani", saopštila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.