Američka kongresmenka ne želi u humanitarnu posetu porodici u Izraelu

Izvor: RTS, 16.Avg.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka kongresmenka ne želi u "humanitarnu posetu" porodici u Izraelu

Demokratska članica američkog Kongresa palestinskog porekla Rašida Tlaib saopštila je da neće posetiti rođake na Zapadnoj obali pošto joj je Izrael izdao dozvolu za ulazak u zemlju na humanitarnoj osnovi, ističući da izraelske vlasti žele da je ponize.
Rašida Tlaib je u saopštenju navela da bi njenoj baki bilo slomljeno srce ako bi je posetila pod tako "diktatorskim uslovima" čiji je cilj da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponize.

"Da me ućutkuju tako što će me naterati da se osećam manje vrednom, nije to što ona želi za mene. To bi ubilo deo mene koji je uvek protiv rasizma i nepravde", navela je američka poslanica.
Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je prethodno da će Talibovoj biti dopušteno da obiđe svoju porodicu na Zapadnoj obali.
Saopštenje je usledilo nakon što su izraelske vlasti juče zabranile zvaničnu posetu Tlaib i još jednoj američkoj kongresmenki iz redova Demokratske stranke Ilhan Omar, preneo je Rojters.
Izraelsko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je pismo koje je navodno potpisala Tlaibova, u kojem ona obećava da tokom posete neće propagirati bojkot Izraela, prenosi AP. 
Tramp bio protiv posete
Predsednik SAD Donald Tramp je juče pozvao Izrael da ne dozvoli Ilhan Omar i Rašidi Tlaib, koje su izrazile podršku propalestinskom pokretu "Bojkot, diverzija, sankcije", da posete tu zemlju.
"Izrael bi pokazao veliku slabost kada bi dozvolio poslanici Omar i poslanici Tlaib da dođu u posetu", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.
Dve poslanice, obe članice Demokratske partije, koje je Tramp više puta kritikovao, planirale su da obiđu okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.