Izvor: Glas javnosti, Beta, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador izguran s puta

BRATISLAVA/BUDIMPEŠTA - Kola slovačkog ambasadora u Budimpešti Petera Vajsa dvojica nepoznatih napadača pokušala su da gurnu s puta, javljaju slovački mediji.

Dvojica muškaraca svojim automobilom pokušala su u četvrtak u jednoj od ulica u Budimpešti da izguraju sa kolovoza Vajsova kola, a ambasadora su zasula i psovkama, javila je mađarska televizija MTV, preneli su mediji u Slovačkoj.

U incidentu niko nije povređen, a s obzirom na to da je to u ovih nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << već drugi napad na slovačke diplomate, pošto je u noći od utorka na sredu bačen „Molotovljev koktel“ na slovačku ambasadu u Budimpešti, ni mađarska ni slovačka diplomatija ne žele da ga komentarišu.

- Istragu vodi mađarska policija i mi to nećemo komentarisati - kazao je medijima portparol slovačkog MIP Peter Stano.

Incident ne komentariše ni budimpeštanska policija s obzirom na političku osetljivost tog već drugog napada otkako je Slovačka 21. avgusta označila na nekoliko sati mađarskog predsednika Lasla Šoljoma da je persona non grata i zabranila mu da dođe u pogranični slovački grad Komarno ne svečanost podizanja spomenika ugarskom kralju Svetom Stefanu.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.