Ambasada Rusije u BiH: Ignorisati izjavu PIC-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Okt.2021, 17:35

Ambasada Rusije u BiH: Ignorisati izjavu PIC-a

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini saopštila je da izjava sa sjednice Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC), održane u četvrtak 14. oktobra, ne odražava stavove cijele međunarodne zajednice u BiH, zbog čega je treba ignorisati. "Ruska Federacija ne priznaje legitimitet takozvanog novog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i, s tim u vezi, nije učestvovala u raspravi i razradi teksta izjave Upravnog odbora PIC-a uz njegovo moderiranje", saopšteno je iz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMBASADA RUSIJE U BiH NE PODRŽAVA DANAŠNJE IZJAVE UO PIC: Ne smatramo tzv. Visokog predstavnika legitimnim bez odluke SB UN!

Izvor: Kurir, 14.Okt.2021

Ambasada Rusije u BiH saopštila je danas da se nije složila sa tekstom zajedničke izjave Upravnog odbora Saveta za primenu mira (UO PIC), jer ta zemlja ne priznaje legitimitet Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.