Alžir, devet vojnika ubijeno u zasedi islamista

Izvor: RTS, 19.Jul.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alžir, devet vojnika ubijeno u zasedi islamista

Devet vojnika ubijeno u subotu u zasedi južno od glavnog grada Alžira u napadu džihadističke grupe Akmi, koja je ranije navela da je 14 vojnika poginulo.
"Osuđujemo smrt devet vojnika u napadu u kojem su dva vojnika ranjena" u Ain Defli oko 140 kilometara jugozapadno od grada Alžira, navodi se u saopštenju tamošnje vojske, prenosi Beta.
Napad se dogodio dok se u Alžiru i drugim muslimanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljama proslavlja kraj posta Ramazana, jedan od glavnih muslimanskih praznika u godini.
Vojska je dodala da je posle napada blokirala tu zonu i sprovela operaciju pronalaska počionica.
Alžir, u kojem se nalazi uporište Al Kaide za severni deo Afrike, godinama se bori protiv pobune islamista koji se kriju po šumama i planinama zemlje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Devet alžirskih vojnika ubijeno u zasedi islamista

Izvor: Akter, 19.Jul.2015

Alžirska vojska saopštila je danas da je devet vojnika ubijeno u subotu u zasedi južno od glavnog grada u napadu džihadističke grupe Akmi, koja je ranije navela da je 14 vojnika poginulo..."Osuđujemo smrt devet vojnika u napadu u kojem su dva vojnika ranjena" u Ain Defli oko 140 kilometara jugozapadno...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.