Alžir: Pronađena tela 25 stranaca

Izvor: B92, 20.Jan.2013, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alžir: Pronađena tela 25 stranaca

Alžir -- Alžirske snage bezbednosti pronašle su danas tela 25 stranaca posle jučerašnje akcije oslobađanja talaca u gasnom postrojenju In Amenas.

Očevici tvrde da je pogubljeno devet japanskih talaca.

Pozivajući se na bezbednosne izvore, Anis Rahmani sa privatnog televizijskog kanala Enahar rekao je AFP-u da je vojska pronašla " tela 25 talaca".

Istovremeno, povodom vesti o ubistvu devet Japanaca, zvaničnik japanskog ministarstva spoljnih poslova je izjavio: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Nismo u mogućnosti da komentarišemo takve informacije. Molimo vas da nas razumete".

Ranije danas britanski premijer Dejvid Kameron je rekao u izjavi za televiziju da se zna za smrt troje britanskih državljana, da se za još trojicu pretpostavlja da su mrtvi, kao i za još jednog britanskog građanina.

Alžirski ministar komunikacija Mohamed Said izjavio je danas za radio-stanicu "Kanal 3", nakon što je najmanje 23 stranaca i Alžiraca, uglavnom talaca, ubijeno tokom četiri dana da "strahuje da bilans poginulih može biti revidiran".

Japanska firma JGP Corp navodi da se još ne zna sudbina 10 japanskih i još sedam njenih stranih radnika.

Norveška kompanija Statoil saopštila je da se ne zna sudbina pet njenih službenika, a njen direktor Helge Lund dodaje da moraju biti spremni na loše vesti tokom narednih nekoliko dana.

U operaciji oslobađanja talaca i krizi koja je trajala 72 sata ubijena su i 32 otmičara, a vojska je oslobodila 685 alžirskih i 107 stranih radnika.

Odgovornost za otmicu stotina Alžiraca i stranaca prekjuče je preuzela ekstremistička grupa iz Malija "Maskirana brigada", koja je zatražila da se razmene zatvorenici sa stranim zemljama i da se okonča francuska intervencija u susednom Maliju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alžir: Pronađena tela 25 stranaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2013

ALŽIR -..Alžirske snage bezbednosti pronašle su danas tela 25 stranaca posle jučerašnje akcije oslobađanja talaca u gasnom postrojenju In Amenas, a očevici tvrde da je pogubljeno devet japanskih talaca...Pozivajući se na bezbednosne izvore, Anis Rahmani sa privatnog televizijskog kanala Enahar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Alžir: Pronađena tijela 25 stranaca

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2013

ALŽIR - Alžirske snage bezbjednosti pronašle su danas tijela 25 stranaca poslije jučerašnje akcije oslobađanja talaca u gasnom postrojenju In Amenas, a očevici tvrde da je pogubljeno 9 japanskih talaca.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.