Aligator usmrtio Amerikanku dok je šetala psa

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aligator usmrtio Amerikanku dok je šetala psa

Jedna žena smrtno je stradala u napadu aligatora u ponedeljak dok je šetala svog psa u ekskluzivnoj stambenoj četvrti Hilton Heda u Južnoj Karolini, objavile su lokalne vlasti.

Žena je psa šetala uz lagunu kada ih je aligator napao, a dok je spasavala psa aligator ju je odvukao ispod površine vode, rekao je Dejvid Lukas, portparol Kancelarije za prirodna bogatstva Južne Karoline.

Šerifov ured okruga Bjufort napominje da su svedoci opisali aligatora od oko 2,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << metra dužine koji je potom pronađen i ubijen.

Prvi pristigli na mesto događaja pronašli su odmah mrtvu ženu u vodi, navodi se u izjavi šerifove kancelarije na Tviteru.

Pas je prošao nepovređen, kazao je Lukas.

Ova jugoistočna američka savezna država zabeležila je samo još jedan smrtni slučaj u napadu aligatora u gotovo 40 godina praćenja takvih događaja, napominje Lukas. S druge strane bilo je gotovo 20 napada aligatora bez smrtnih posledica.

Lukas je dodao još da su vode laguna na ostrvu Hilton Hed prirodno stanište aligatora te da službe za zaštitu upozoravaju ljude kako ne bi hranili aligatore ili šetali svoje pse u blizini lagune.

''Stvar broj jedan koju pokušavamo da naučimo ljude je da ni po koju cenu ne hrane aligatore'', rekao je Lucas.

Aligatori nisu skloni ljudima, ali to se promeni kada ljude povežu sa hranom.

Mrtvozornik okruga Bjufort objavio je da je žrtva Kasandra Klajn (45) sa ostrva Hilton Hed.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.