Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci probili policijski kordon koji je štitio Srbe

28.08.2015. -

Grupa Albanaca danas je probila policijski kordon koji je obezbeđivao raseljene Srbe koji su došli u Đakovicu da obeleže slavu, prenosi RTS.

Nezadovoljni Albanci su bacali petarde i crvenom farbom gađali policiju koja je upotrebila suzavac i sprečila ih da se približe raseljenima kada su autobusima izlazili iz crkvenog dvorišta.

Okupljeni su uzvikivali: „Srbija ne može da prođe“, ističući transparent „Nema pomirenja bez pravde“, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << jedan od demonstranata je uhapšen.

Nakon kratkog vremena okupljeni su se razišli, a raseljeni iz Đakovice su bezbedno, uz jaku policijsku pratnju, napustili taj grad.

Raseljeni Srbi iz Đakovice su u pravoslavnoj crkvi obeležili slavu Uspenja Presvete Bogorodice.

Izvor: foto: © AP Photo    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đakovica: Srbi došli da obeleže slavu, Albanci probili policijski kordon

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2015

ĐAKOVICA - Srbi raseljeni iz Đakovice danas su uz jake bezbednosne mere obeležili praznik u manastiru tamošnje crkve, a grupa Albanaca, koja je probila policijski kordon nije uspela da ih napadne.Grupa Albanaca danas je probila policijski kordon koji je obezbeđivao raseljene Srbe koji su došli...

Nastavak na Večernje novosti...

Jablanović traži osudu napada na Srbe

Izvor: Blic, 28.Avg.2015

Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović pozvao je danas gradonačelnicu Đakovice da oštro osudi današnji napad Albanaca na Srbe, koji su u taj grad došli da obeleže slavu Veliku Gospojinu...Grupa Albanaca danas je probila policijski kordon koji je obezbeđivao raseljene Srbe, koji su došli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.