Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci prikupili dolare za Kerija

Njujork -- Albanci koji žive u SAD prikupili su značajna sredstva za finansiranje predsedničke kampanje senatora Džona Kerija.

Londonski Institut za istraživanje rata i mira tvrdi da je Albanska zajednica u SAD prikupila 510.000 dolara za Kerijevu kampanju, što je značajna suma za nacionalnu grupu koja broji oko 500.000 ljudi. Ta suma daleko nadmašuje onu koju je prikupio srpski lobi.

Amerikanci albanskog porekla uvek su veoma izdašni u podršci kandidatima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će obezbediti da se njihov glas čuje, kaže saradnik Saveta za spoljnopolitičke odnose Dejvid Filips, koji je učestvovao u prikupljanju sredstava za Demokratsku partiju. "Albanci su se rano uključili u kampanju i prikupili mnogo novca. Njihov motiv je to što smatraju da je Bušova administracija ozbiljno zapostavila probleme Albanaca", kaže Filips.

Prema izveštaju londonskog Instituta, general Vesli Klark i Ričard Holbruk, koji bi, najvjerovatnije, dobili visoke položaje u Kerijevoj administraciji, govorili su na skupovima američkih Albanaca koji su održani radi prikupljanja sredstava. "Obojica su obećala da bi administracija Kerija i Edvardsa igrala aktivniju ulogu u određivanju budućnosti Kosova", tvrdi se u izvještaju Instituta za istraživanje rata i mira.

Na Kerijevom predizbornom sajtu stoji da on smatra da "status Kosova treba da bude odlučen što pre" i da "narod Kosova treba da bude u mogućnosti da odredi svoju budućnost".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.