Albanci napravili bazu podataka o krvnoj osveti: Pratiće ljude i njihove porodice da bi sprečili veliki problem

Izvor: Press, 06.Sep.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci napravili bazu podataka o krvnoj osveti: Pratiće ljude i njihove porodice da bi sprečili veliki problem

Ovo će biti brz način za pristup informacijama za policijske svrhe kako bi se identifikovali svi slučajevi koji su se događali tokom godina, ali i identifikovali pojedinci i porodice pogođene ovim fenomenom, kao i pojedinci i zajednice koje se bave slučajevima pomirenja.
Foto: Tanjug
Državna policija Albanije napravila je bazu podataka, na osnovu koje će pratiti fenomen krvne osvete, tj. pratiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << porodice, pojedince i grupacije pogođene tim fenomenom i na osnovu toga sprečiti lažne zahteve za azil na osnovu krvne osvete.
To će praktično, kako se navodi u saopštenju policije, biti brz način za pristup informacijama za policijske svrhe kako bi se identifikovali svi slučajevi koji su se događali tokom godina, ali i identifikovali pojedinci i porodice pogođene ovim fenomenom, kao i pojedinci i zajednice koje se bave slučajevima pomirenja.
- Ova baza podataka će takođe služiti da se spreči zloupotreba prilikom podnošenja zahteva za azil, tako što će se blagovremeno deliti policijske informacije sa partnerima u državama gde albanski građani koriste ovaj motiv za potražnju azila - saopštila je policija.
Krvnu osvetu su mnogi Albanci koristili kao razlog za azil u zemljama EU i Velikoj Britaniji, piše ATA.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.