Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida traži ljude preko Intreneta

Al Kaida traži ljude preko Intreneta

Al Kaida je objavila oglas za posao na Internetu, tražeći lica koja će pomoći da se sastavljaju veb obaveštenja i montaže video snimaka ove organizacije. Ašark al Avsat, sa sedištem u Londonu, objavio je na svojoj veb stranici da Al Kaida ima 'upražnjeno mesto' u video produkciji, u spoljnopolitičkoj i filmskoj redakciji, koje pokrivaju borbe u Iraku, na palestinskim teritorijama, Čečeniji i drugim zonama. Globalni islamski medijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << front, veb organizacija povezana sa Al Kaidom, izjavljuje da će 'sa zainteresovanima stupiti u kontakt preko i-mejla'.

Založio kuću zbog veštačkih testisa

Greg Miler založio je svoju kuću i maksimalno opteretio kreditne kartice kako bi mogao da proizvodi svoj izum - proteze testisa za uškopljene pse. Ono što je počelo pre 10 godina kao eksperiment na rotvajleru Maksu, pretvorilo se u unosan biznis pouzećem. Ove godine Miler je sa svojim neobičnim izumom bio pobednik parodije Nobelove nagrade za medicinu.

Fundamentalizam i u mrtvačnici

Ministarstvo zdravlja u Pakistanu pokušava da zaposli više žena u mrtvačnicama posle mnogobrojnih žalbi porodica preminulih, koje su se bunile što njihove rođake sprema muško osoblje. Vlada u Karačiju smatra da se ovaj problem neće lako rešiti, jer žene ne žele da rade u bolničkim mrtvačnicama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.