Al Kaida preti napadima tokom SP u fudbalu

Izvor: S media, 09.Apr.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida preti napadima tokom SP u fudbalu

Al Kaida je zapretila da će tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi napasti stadione na kojima igraju reprezentacije SAD, Engleske, Italije i Nemačke.

Na sajtu ekstremističke organizcije Džihad Muštakun Lel Džanah navodi se da će u napadu eksplozivnim napravama, tokom igranja fudbalske utakmice, biti na stotine mrtvih. „Dok se bude igrala utakmica SAD-Velika Britanija na punom stadionu, a sve to prenosi televizija, ođeknuće eksplozija i mrtvih će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na desetine i stotine”, piše u poruci koju prenosi italijanska ANSA.

U pretnji Al Kaide se pominju i reprezentacije Nemačke, Francuske i Italije kao moguće mete napada. „Sve ove zemlje su deo cionista koji se bore protiv islama”, dodaje se u pretnji.

Grupa navodi da će koristiti eksploziv koji ne može da se otkrije metal detektorima i drugim bezbednosnim proverama.

Italijanski fudbalski savez se odmah posle objavljivanja pretnji terorističkim napadom obratio policiji te zemlje, radi preduzimanja neophodnih mera zaštite.

Valke: Dobijali smo pretnje, ali se Mundijal igra

Generalni sekretar Svetske fudbalske federacije Žerom Valke rekao je danas da su teroristi pretili organizatorima Svetskog prvenstva, ali da to neće ugroziti održavanje ovog turnira, koji traje mesec dana.

Valke je danas komentarisao pisanja internet magazina koji je govorio o tome "koliko bi lepo bilo" kad bi eksplodirala bomba tokom utakmice SAD - Engleska u gradu Rustenburgu.

Valke je rekao da je FIFA dobila informacije o pretnji i da organizatori Svetskog prvenstva čine sve da obezbede "najviši nivo bezbednosti".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Al Kaida: Napadi za vreme SP

Izvor: B92, 09.Apr.2010

Rim, Cirih -- Al Kaida je zapretila da će tokom Svetskog prvenstva u fudbalu napasti stadione na kojima igraju reprezentacije SAD, Engleske, Italije, Nemačke i Francuske... Na sajtu ekstremističke organizacije Džihad Muštakun Lel Džanah navodi se da će u napadu eksplozivnim napravama tokom igranja...

Nastavak na B92...

Rivali „orlova“ na meti Al Kaide

Izvor: Blic, 10.Apr.2010, 01:05

Severnoafrički ogranak terorističke mreže Al Kaida sa sedištem u Alžiru zapretio je da će izvesti napad na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje se ovog leta održava u Južnoj Africi. Kao potencijale mete naveli su pre svega reprezentacije SAD i Engleske, ali i fudbalere Francuske, Italije i Nemačke....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.