Al Kaida poziva na ustanak

Izvor: B92, 26.Feb.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida poziva na ustanak

Kairo -- Ogranak Al Kaide u Jemenu pozvao je muslimane da ustanu protiv arapskih vladara i uspostave vlade zasnovane na islamskom zakonu.

Tu informaciju je saopštila američka organizacija koja prati ekstremističke internet portale.

Protesti se održavaju u nekoliko arapskih i bliskoistočnih zemalja - Libiji, Jemenu i Bahreinu, a u Egiptu i Tunisu još nisu obrazovane nove vlasti pošto su svrgnuti dugogodišnji lideri.

Prema grupi SITE Intel , koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prati ekstremističke sajtove, govornik s audio snimka je Ibrahimal-Rubeiš, bivši zatvorenik u Gvanatanamu.

Snimak je napravila Al Kaida s Arapskog poluostrva, ogranak te terorističke mreže s bazom u Jemenu.

U 10-minutnom snimku Rubeiš je kritikovao Saudijsku Arabiju što je dala utočište svrgnutom tuniskom predsedniku Zinu el Abidinu Ben Aliju.

On je rekao da uklanjanje dugogodišnjiih lidera nije dovoljno i da nove vlade moraju biti uspostavljene prema šerijatskom zakonu - strogom islamskom zakonu.

"Jedan tiranin ode samo da bi bio zamenjen drugim koji bi mogao popraviti neke od svakodnevnih problema ljudi nuđenjem šansi za posao ili povećanjem prihoda, ali veći problemi i dalje ostaju", rekao je Rubeiš.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Al Kaida pozvala na rat protiv arapskih lidera

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 01:46

Ogranak Al Kaide u Jemenu pozvao je muslimane da ustanu protiv arapskih vladara i uspostave vlade zasnovane na islamskom zakonu, saopštila je američka organizacija koja prati ekstremističke internet portale.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.