Al Kaida oslobodila 73 jemenska vojnika

Izvor: Blic, 29.Apr.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida oslobodila 73 jemenska vojnika

Ogranak Al Kaide u Jemenu saopštio je danas da je oslobodio 73 vojnika koje su ranije zarobili njihovi borci na jugu zemlje.

U saopštenju poslatom preko elektronske pošte Al Kaida navodi da je odluka o oslobađanju zatvorenika doneta posle posredovanja plemenskih starešina i verskih lidera.

Vojnici su oslobođeni u gradu Džar, na jugu Jemena. Oslobađanju su prisustvovali visoki zvaničnici jemenske vojske.

Ranije danas jemenska bezbednosna služba saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je troje pripadnika Al Kaide poginulo u raketnom napadu na terensko vozilo na severoistoku Jemena. Nisu saopšteni detalji o tom napadu.

Povezane vesti: U napadima jemenskih snaga ubijeno 19 ekstremista Jemenska vojska ubila najmanje 10 ekstremista Jemenska vojska izgubila 230 vojnika na jugu zemlje Sukobi na jugu Jemena, ubijeno 17 ekstremista i tri vojnika U sukobima na jugu Jemena više od 40 mrtvih

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.