Al Džazira neće emitovati snimke ubice iz Tuluza

Izvor: Blic, 27.Mar.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Džazira neće emitovati snimke ubice iz Tuluza

Katarska televizijska stanica Al Džazira saopštila je danas da neće emitovati snimke ubistava koje je počinio i snimio islamistički ekstremista Mohamed Merah, objavljeno je na internet-stranici ove televizije.

"U skladu sa etičkim kodeksom i imajući u vidu da snimci ne pružaju nikakvu informaciju koja već nije objavljena, Al Džazira neće emitovati njihov sadržaj", navodi se u kraćem saopštenju ove stanice, koja je kopiju snimaka predala policiji.

Francuska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policija je juče saopštila da

poseduje kopije Merahovih video snimaka

, koji su prethodno na memorijskoj kartici dostavljeni Al Džaziri u Parizu.

Muhamed Merah (23), francuski državljanin alžirskog porekla, hvalio se da je kamerom snimio tri napada u kojima je, u protekle dve nedelje, ubio sedam osoba u regionu Tuluza.

Merah je ubijen u četvrtak hicem iz policijskog snajpera, kada je skočio kroz prozor svog stana u Tuluzu, u kojem se prethodno zabarikaridao pod 32 - časovnom opsadom policije.

Sarkozi apeluje da se ne emituje snimak ubistava

Francuski predsednik Nikola Sarkozi zatražio je danas od televizijskih stanica da "ni pod kojim izgovorom" ne emituju snimke ubistava koje je počinio Mohamed Mera. I porodica ubijenog rabina, čija je dva sina Mera takođe ubio, je tražila da se snimci ubistava ne emituju "i da poštuju njihov bol", rekao je agenciji Frans pres advokat rabinove porodice, Patrik Kligman. Istu želju izrazila je i majka jednog od ubijenih vojnika, Latifa Ibn Ziaten. "Molim ih da ne emituju snimak. Poginuo je moj sin, koji je imao samo 30 godina, a to žele da prikažu kao da je reč o filmu. Molim vas, ja to ne želim da vidim", kazala je ona.

Povezane vesti: Brat Mohameda Meraha optužen za saučesništvo u ubistvima Francuska policija juri ubicu koji je snimao zločin, Sarkozi zamrznuo kampanju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Al Džazira neće emitovati snimak ubistava

Izvor: Mondo, 27.Mar.2012

Katarska televizijska stanica Al Džazira saopštila je danas da neće emitovati snimke ubistava koje je počinio i snimio islamistički ekstremista Mohamed Merah, objavljeno je na internet-stranici ove televizije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.