Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Al Arabija" emitovala novi audio-zapis pripisan Bin Ladenu

Dubai -- Televizijska stanica "Al Arabija" emitovala je u subotu uveče audio-snimak na kome je muški glas, pripisan vođi međunarodne terorističke mreže Al-Kaide Osami bin Ladenu, osudio rat koji su Sjedinjene Američke Države vodile u Iraku. U novoj audio poruci je Bin Laden opisao rat u Iraku kao "novi krstaški pohod" protiv muslimana i osudio "vlade saučesnice SAD" koje je, kako je rekao, Vašington izabrao. Kao primer takvih rukovodstava, u poruci je naveden bivši palestinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijer Mahmud Abas koji je podneo ostavku 6. septembra.

Arapska TV stanica iz toga zaključuje da je audio-snimak mogao biti sačinjen najranije pre četiri meseca. Druga arapska TV mreža "Al Džazira" je u petak veče emitovala audio-snimak na kome se čuje muški glas za koji ta stanica tvrdi da predstavio Ajmana al Zavahirija, koga smatraju zamenikom Bin Ladena. Zavahiri je, poručivši da su SAD poražene, upozorio da će napadi na Amerikance i njihove saveznike biti nastavljeni "čak i u njihovoj domovini".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.