Ako padne Herson...

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 10:33

"Ako padne Herson..."

Beri Ričard Mek Kefri, penzionisani američki general, kaže da će Putin upotrebiti nuklearno ili hemijsko oružje ako padne jedan grad.

Komentarrišući trenutno stanje na ratištu u Ukrajini, Mek Kefri, koji je bio i poslovni savetnik u kabinetu predsednika SAD Bila Klintona, kaže da je reč o gradu Hersonu.

"Ako padne Herson i Putin izgubi 15.000 svojih najboljih vojnika, to će biti politička katastrofa koja će destabilizovati državu. Ne može se pronaći izlaz. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jedini eskalacioni alati biće taktičko nuklearno oružje ili hemijsko oružje. Katastrofa", naveo je Mek Kefri, a prenose hrvatski mediji.

Što se tiče hemijskog oružja, penzionisani general navodi da nervne otrove isporučuju prvenstveno artiljerija i vazdušne snage.

"To je loše oružje protiv dobro opremljenih i obučenih vojnika. U pitanju je strašno oružje terora nad civilima. SAD i NATO bi preduzeli veliku akciju konvencionalnim oružjem protiv Rusije", tvrdi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.