Akcije Boinga skočile - ptica kriva za pad aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije Boinga skočile - ptica kriva za pad aviona

Zvaničnici američke avijacije veruju da je pad aviona "Boing 737 Max" avio-kompanije "Etiopijan erlajns" u martu izazvala ptica koja se navodno sudarila sa letelicom, tvrdi neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

Takve tvrdnje su prouzrokovali da akcije Boinga skoče za 1,3 odsto u jutarnjem trgovanju, prenosi CNBC.

Avioni tipa "737 Max" prizemljeni su ubrzo nakon te nesreće, koja je usledila manje od pet meseci nakon slične nesreće u Indoneziji. U dve kobne nesreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poginulo je 346 ljudi.

Zvaničnici američke avijacije sada smatraju da je sudar ptice sa letelicom najverovatnije uzrokovao pogrešne podatke na senzoru koji je potom aktivirao tzv. anti-stall sistem, čija je funkcija da obara nos aviona kada on ide iznad normalnog ugla prilikom poletanja.

Međutim, zvaničnici etiopske avio-kompanije poručuju da su preliminarni nalazi o istrazi pokazali da "nema dokaza o tome da je bilo kakav strani objekat napravio štetu na senzoru", kao na primer udarac ptice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ipak je ptica kriva? Boingove akcije skočile

Izvor: B92, 21.Maj.2019

Njujork -- Zvaničnici američke avijacije veruju da je pad boinga 737 Maks Etiopijan erlajnsa izazvala ptica koja se navodno sudarila sa letelicom, tvrdi neimenovani izvor...Takve tvrdnje prouzrokovale su to da je vrednost akcije Boinga porasla za 1,3 odsto u jutarnjem trgovanju, prenosi CNBC...Avioni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.