Akcija zamene starog papira za sadnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2016, 05:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija zamene starog papira za sadnice

Udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" i ove godine tokom manifestacije "Novosadska jesen", koja se od 18. do 22. oktobra održava na SPENS-u, organizovaće akciju zamene starog papira za sadnice cveća i drveća.

Akcija se sprovodi sa ciljem promocije i podsticanja reciklaže, kao i ukazivanja na neophodnost ustanovljavanja potrebne infrastrukture koja bi ovaj proces omogućila.

Novosađani i novosađanke koji budu tokom "Novosadske jeseni" doneli na štand >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Inženjera zaštite životne sredine" stari papir moći će da dobiju sadnicu, a od volontera i volonteri udruženja i dodatne informacija o reciklaži i načinima na koji svaki pojedinac može doprinetu očuvanje životne sredine i odgovoriti na klimatske promene.

Proizvodnjom papira iz recikliranih materijala, umesto iz drveta, postiže se energetska ušteda i do 74 procenta, zavisno od tehnološkog postupka i vrste starog papira, smanjuje se emisija štetnih gasova, a reciklažom samo 1 tome starog papira može se očuvati 30.000 litara vode potrebne za proizvodni proces, navodi se u saopštenju.

Štand "Inženjera zaštite životne sredine" nalaziće se na prvom spratu SPENS-a i biće otvoren od 9 do 18 časova svakog dana trajanja manifestacije.

Svi koji žele da dobiju sadnicu cveća potrebno je da donesu 10 kilograma starog papira, a za sadnicu drveta 60 kilograma.

Akciju su podržale Gradska uprava za sport i omladinu i Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.