Izvor: B92, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija sprečavanja prostitucije

Rim -- Italijanska policija izvršila je raciju u noćnim klubovima kako bi sprečila uvođenje u prostituciju novopridošlih strankinja.

Tom prilikom policija je uhapsila 18 osumnjičenih, saopštili su danas zvaničnici. Na konferenciji za novinare u Firenci, istražitelji su saopštili da su pripadnici kriminalne grupe pribavili dokumenta za legalan ulazak u Italiju nekoliko stotina devojaka iz Ukrajine, Jermenije i Kazahstana, kako bi se, navodno, bavile umetničkim radom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kriminalci su devojkama obezbedili prevoz i smeštaj, a zatim ih prisiljavali da se bave prostitucijom u noćnim klubovima i privatnim stanovima, većinom u oblasti Toskane i severnoj i centralnoj Italiji, preneo je AP.

Osumnjičeni su uhapšeni zbog učestvovanja u kriminalnim aktivnostima vezanim za ilegalnu emigraciju, promovisanje prostitucije i iskorištavanje žena.

Prostitucija nije nezakonita u Italiji, ali se eksploatacija prostitutki smatra zločinom.

Posle racije je zatvoreno osam noćnih klubova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.