Izvor: RTS, 04.Feb.2023, 20:21

Ajkula ubila tinejdžerku u reci Svan u Australiji 

Šesnaestogodišnja devojčica umrla je u subotu popodne nakon, kako se veruje, napada ajkule u reci Svon južno od Perta.
Tinejdžerka je izvučena iz reke Svan u kritičnom stanju i preminula je uprkos pruženoj lekarskoj pomoći, rekao je vršilac dužnosti inspektora Pol Robinson.

Prema Robinsonu, moguće je da je devojka, koja je bila u društvu prijatelja, skočila sa džet skija da bi doplivala bliže nedalekom jatu delfina.
"Istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je još uvek u toku, još uvek je u veoma ranoj fazi, međutim sve indicije prema iskazima svedoka pokazuju da se radi o napadu ajkule", rekao je Robinson. 
Robinson je dodao da mu je Odeljenje za morske životinje saopštilo da je neobično što se ajkula pojavila u tom delu reke, dodavši da ne znaju koji tip ajkule je u pitanju.
"Razgovarao sam sa policijom za ribarstvo i vodu i nažalost nemamo pojma o kojoj vrsti ajkule je reč", dodao je Robinson.
Lokalna meštanka je rekla da je čula dečji vrisak i izašla da vidi šta se dešava.
Žena, koja nije želela da bude identifikovana, rekla je da je muškarac zaronio u vodu da pomogne, opisujući ga kao "pravog heroja".
Nejtan Vasta, lokalni stanovnik, rekao je da je "potresen" nakon incidenta.
Nisam baš čuo kakve su joj povrede, ali priča se odubokim ugrizima noge. Prilično je sve ovo zastrašujuće jer volim da sam u vodi. Ponekad i sam plivam ovde niz mosta. Nekako je zastrašujuće znati da sam to mogao biti ja", rekao je on.
Incident se dogodio dve godine nakon što je čovek iz Perta Kameron Vrathol teško povređen od ajkule bika dok je plivao u reci Svon u Biktonu u januaru 2021.
Napadi ajkula u reci su retki, a veruje se da je incident sa Vratholom prvi napad od 1960-ih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.