Izvor: Blic, 23.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmadinežad: Amerikanci željni drugačijih mišljenja

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad izjavio je da su američki građani željni da čuju drugačija mišljenja o svetu i da ga raduje što će imati priliku da ih izrazi, tokom svog puta u SAD, javili su danas iranski državni mediji.



Prema rečima Ahmadinežada, američki narod je uskraćen za "tačnu informaciju" i njegov boravak u SAD će im pružiti priliku da čuju drugačiji glas.

"Sjedinjene Države su velika i značajna zemlja sa populacijom od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 300 miliona stanovnika. Iz izvesnih razloga, američki narod je poslednjih godina uskraćen za tačnu i jasnu informaciju o globalnim dešavanjima i željan je da čuje drugačija mišljenja", rekao je iranski predsednik pred polazak u Njujork, gde će u utorak govoriti pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Ahmadinežad je tim povodom rekao da Generalna skupština UN predstvalja "važan podijum" za Iran da izrazi svoj stav o regionalnim i globalnim pitanjima. Obraćanje iranskog predsednika Generalnoj skupštini biće treće u poslednje tri godine. Planirano je da Ahmdinežad tokom posete Njujorku u ponedeljak govori na forumu na Univerzitetu Kolumbija.

Dekan Univerziteta Kolumbija Li Bolindžer odbacio je pozive da otkaže ovaj događaj i, umesto toga, obećao da će sam inicirati diskusiju, nizom teških pitanja vezanih za Ahmadinežadove stavove o Holokaustu, njegove pozive za uništenje Izraela, kao i navodnu podršku koju vlada u Teheranu pruža teroristima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.