Ahmadinedžad: SAD iskoristile 11. septembar kao izgovor za rat

Izvor: Politika, 11.Sep.2011, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmadinedžad: SAD iskoristile 11. septembar kao izgovor za rat

TEHERAN – Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da su Sjedinjene Američke Države iskoristile napade 11. septembra kao izgovore za pokretanje rata protiv Iraka i Avganistana.

Ahmadinedžad je rekao da su ti napadi bili „komplikovane, posebno pripremljene igre” kako bi se uticalo na osećanja ljudi i otvorio put za invazije na Avganistan i Irak.

On je još rekao da su SAD započele te ratove kako bi rešile svoje privredne probleme. Ahmadinedžadove reči >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su se pojavile danas na sajtu iranske televizije, a preneo AP.

Iranski predsednik je i ranije stalno dovodio u pitanje zvaničnu verziju događaja koji su povezani sa napadima 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington, nazivajući ih „velikom laži”.

Njujork je 2010. godine odbacio zahtev Ahmadinedžada da poseti mesto srušenih kula bliznakinja Trgovinskog centra kako bi odao počast žrtvama terorističkog napada.

Tanjug

objavljeno: 11/09/2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.