Izvor: Blic, 18.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agent FBI doušnik mafije

Agent FBI doušnik mafije

BOSTON (Rojters) - Bivši specijalni agent Federalnog istražnog biroa (FBI) osuđen je na deset godina zatvora zbog korupcije, jer je pomogao jednom beguncu koji se nalazio na listi najtraženijih da izbegne hapšenje. Ovaj slučaj je umnogome narušio reputaciju FBI u Americi i primorao čelnike ove agencije da u potpunosti izmene pravila koja važe u odnosima agenata i informatora iz redova prestupnika.

Federali sud je osudio bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << specijalnog agenta Džona Konolija, koji se povukao iz FBI 1990, na deset godina i jedan mesec zatvora jer je dojavio Džejmsu Bulgeru, koji se nalazio na listi deset najtraženijih osoba u SAD, da se sprema njegovo hapšenje. Razbojnik je zahvaljujući toj informaciji uspeo da izbegne raciju policije i nestao u nepoznatom pravcu. On je uhapšen tek četiri godine kasnije.

Konoli je bio jedan od najboljih agenata FBI u radu na tajnim operacijama i imao je veliku mrežu doušnika, međutim, nakon izvesnog vremena počeo je 'suviše lično' da se upetljava u slučajeve na kojima je radio. On je primao mito od vođe organizovanog kriminala u Bostonu i pomogao mu da ukloni suparnički tabor italijanske mafije u državi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.