Afrika premašila 800.000 slučajeva zaraze, polovina u samo jednoj zemlji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2020, 11:40

Afrika premašila 800.000 slučajeva zaraze, polovina u samo jednoj zemlji

Ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Africi je premašio 800.000, objavio je danas Afrički centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Više od polovine ukupnog broja prijavljenih slučajeva na tom kontinentu s 54 zemlje je u samo jednoj od njih, Južnoj Africi.

Infekcije se sada brzo širi i u drugim zemljama, uključujući Keniju, ekonomsko središte Istočne Afrike, sa više od 16.000 slučajeva.

Afrika je bila zabrinjavajući slučaj i pre no >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što je prvi slučaj prijavljen na tom kontinentu 14. februara, pošto je u januaru Svetska zdravstvena organizacija u deklaraciju o globalnom zdravstvenom vanrednom stanju, navela da je opasnost za Afriku to što je njen zdravstveni sistem nedovoljan.

Afrika je najmanje opremljena na svetu, te zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi virus mogao da vrlo dugo ostane nesuzbijen u delovima tog kontinenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.