Afrički čelnici pohvalili premijera Etiopije zbog reformi

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afrički čelnici pohvalili premijera Etiopije zbog reformi

Vođe Afričke unije pohvalile su na samitu u Adis Abebi, premijera Etiopije Abija Ahmeda zbog suštinskih reformi koje je sproveo u svojoj zemlji.

Vanredni dvodnevni samit Afričke unije, počeo je u sedištu tog tela Adis Abebi, s reformama na dnevnom redu. Afrička unija okuplja 55 zemalja članica.

Etiopski premijer Abij je predstavio reforme koje je sproveo od dolaska na vlast u aprilu, uključujući oslobađanje hiljada zatvorenika, ukidanje zabrana političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << partijama i medijskim kućama i ukidanje blokada vebsajtova.

On je rekao da je njegova vlada krenula u suzbijanje korupcije, što je dočekano velikim aplauzom od vođa okupljenih na skupu.

Etiopski vođa je pozvao afričke lidere da naprave značajne promene u svojim zemljama.

Vršilac dužnosti predsednika Afričke unije presednk Ruande Pol Kagame rekao je da je cilj jednostvan, a to je da se ojača Afrika i da se pruži narodu kontinenta da budućnost koju zaslužuju.

Kagameov mandat na čelu Afričke unije ističe u januaru kada predsedavanje preuzima egipatski predsednik Abdel Fatah al Sisi.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.