Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom u Hongkongu proglašen za najbolji na svetu

Međunarodni aerodrom u Hongkongu je sedmi put proglašen za najbolji na svetu. Među prvih deset su se našli i singapurski Čandži i južnokorejski Inčeon u Seulu. Aerodrom u Minhenu anketirani putnici su proglasili najboljim u Evropi, a petim aerodromom u svetu.

U istraživanju koje svake godine provodi Skajtreks, agencija sa sedištem u Velikoj Britaniji, aerodromi širom sveta ocenjuju se u više od 40 kategorija, na osnovu mišljenja 8,2 miliona ispitanika koji su anketirani u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << periodu od 10 meseci tokom 2007. i 2008. godine. Putnici su ocenjivali 190 svetskih aerodroma uzevši u obzir kvalitet šopinga, ishrane, ljubaznosti osoblja, isporuke prtljaga, vremena provedenog u čekanju i bezbednosti.

„Poslednjih godina, uprava aerodroma fokusirala je svoju pažnju na vreme koje putnici provode u aerodromskom okruženju, a Hongkong se nametnuo kao vodeći u tom pogledu“, kaže Edvard Plejsted, direktor Skajtreksa.

Azijski aerodromi, prema anketi, pružaju najveći kvalitet usluge. Tako su se među prvih deset našli aerodromi u Kuala Lumpuru, Maleziji i Kansaiju u Japanu.

Kada je reč o Evropi, iza minhenskog slede aerodrom u Kopenhagenu, zatim Cirihu, a helsinški je, takođe, među prvih deset. Aerodrom u Kejptaunu zauzeo je 10. mesto.

Kao što se može zapaziti, na top-listi među prvih deset nema nijednog severnoameričkog aerodroma - najviše rangiran je međunarodni aerodrom u San Francisku - na 11. poziciji. Slede Vankuverski i dalaski.

Na Srednjem istoku, putnici su najboljim proglasili aerodrom u Tel Avivu, iza koga se našao Bahrein.

Plejsted ističe da je glavni razlog nezadovoljstva putnika vreme provedeno u čekanju na kontrolnim tačkama: „Laki transport, brzo čekiranje, dobar šoping i ponuda hrane, čisto aerodromsko okruženje - sve te udobnosti lako mogu otići u drugi plan kada putnici i po 20 minuta čekaju u redu na proveru, pogotovo kada se ispostavi da je samo polovina raspoloživih prolaza u funkciji“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.