Aerodrom u Hongkongu od sutra ponovo radi

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom u Hongkongu od sutra ponovo radi

Aerodrom u Hongkongu će ponovo početi da radi sutra ujutru, nakon što su danas bili otkazani svi letovi zbog blokade demonstranata. Hiljade prodemokratskih demonstranata zauzele su glavni terminal jednog od najprometnijih aerodroma na svetu.

Osoblje aerodroma savetovalo je putnike da ga napuste radi sopstvene bezbednosti, ali i automobilski saobraćaj je bio u zastoju pa su pojedini ljudi odlučili da sa aerodroma odu pešaka.

Kompanija Cathay Pacific je, pod pritiskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << centralnih vlasti Pekinga, upozorila danas da će zaposleni u toj kompaniji dobiti otkaz ako učestvuju ili podržavaju prodemokratske proteste, koje smatra nezakonitim.

Generalni direktor kompanije Rupert Hog uputio je lično poruku zaposlenima o posledicama podrške protesta na aerodomu, javila je agencija Frans pres. Protesti u Hongkongu traju devet nedelja i kraj im se ne nazire. Protestni pokret, između ostalog, zahteva ostavku šefice hongkonške vlade Keri Lam, direktne izbore, oslobađanje uhapšenih na prethodnim protestima i istragu policijskog korišćenja sile protiv demonstranata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hiljade demonstranata ponovo na aerodromu u Hongkongu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2019, 10:59

Letovi na nekim linijama obnovljeni su danas na aerodromu u Hongkongu, ali ih je više od 100 otkazano, pošto su hiljade prodemokratskih demonstranata ponovo ispunile terminal za odlaske...Aerodrom je danas ponovo otvoren, dan pošto su demonstranti primorali na zatvaranje jedno od najprometnijih saobraćajnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.