Izvor: Blic, 29.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abramovič prodaje 'Sibneft'

Abramovič prodaje 'Sibneft'

Brzinom svetlosti u poslovnim krugovima koji se bave energetikom juče se proširila vest da je ruski 'Gazprom' spreman da kupi 'Sibneft' za 13,01 milijardu dolara.

'Gazprom' koji je najveći svetski proizvođač prirodnog gasa spreman je da otkupi 72 odsto deonica 'Sibnefta', čiji je vlasnik Roman Abramovič, najbogatiji Rus na svetu i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi. Sporazum o ovom preuzimanju postigli su čelnici dve kompanije juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Moskvi.

Kako procenjuju analitičari, ova kupovina je znak da Vladimir Putin želi da povrati uticaj Kremlja u izuzetno bogatom sektoru energetike. Ovom kupovinom biće stvorena najveća kompanija u istoriji Rusije. 'Gazprom' će tako parirati kompaniji 'Armako' iz Saudijske Arabije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.