Abazović: Biće izbačeni svi sporni članovi Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2020, 18:38

Abazović: Biće izbačeni svi sporni članovi Zakona o slobodi vjeroispovijesti

On je za Novu.rs kazao da Zakon neće povlačiti, jer, kako je rekao, to nije praktično i to je jedini razlog. Abazović je rekao da će biti izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu svih, pa i crkve. "Ne treba nam javna polemika. Pokušavamo da se dogovorimo s članovima Demokratskog fronta i sa ostalim strankama u koaliciji koje su okupljene oko Zdravka Krivokapića", kazao je Abazović. On je naveo da je optimista i misli da će vrlo brzo naći rješenje i dogovoriti se. "To je ono što građani očekuju od nas. Moram da naglasim da su naši stavovi vrlo jasni i jednostavni. Oko Zakona o slobodi vjeroispovesti smo se dogovorili s crkvom i to nam je najvažnije", rekao je Abazović. On je istakao da u potpunosti podržava Krivokapića. "Cijela priča sa Zakonom je gotova – riješena“, poručio je Abazović. On je naveo da će Zakon biti promijenjen jer je to proceduralno najkraći put. Abazović je poručio da kome se ne sviđa izmjena neka piše novi. „Ako bismo išli u novi zakon, izgubili bismo godinu. To bi značilo da moraju da se okupe sve vjerske zajednice, da sjednu zajedno i dogovore se, da se formiraju ekspertski timovi i da pišu novi dokument. To bi potrajalo više od godinu. Ovako ćemo ovaj postojeći zakon promijeniti, pa ako bude nezadovoljnih, onda neka piši novi", poručio je Abazović. On je rekao da Zakon nije uopšte loš da samo sadrži sporne članove, koji će biti izbačeni. Abazović je naveo da postoje četiri sporna člana koja se tiču imovine, a da je sve ostalo o nekim registracijama i stvarima koje su nebitne. "Kad izbacimo te problematične članove, koji su vezani za imovinu, dobijamo prihvatljiv zakon i rješenje koje svima odgovara. Ukoliko i poslije bude onih kojima se to ne sviđa, za godinu ili godinu i po mogu da donesu novi zakon“, kazao je Abazović.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Abazović objasnio: Biće rešeno za pet minuta

Izvor: B92, 07.Okt.2020, 07:34

Podgorica -- "Ljudi koji treba da se dogovore oko Zakona o slobodi veroispovesti su se već sve dogovorili. To će biti rešeno za pet minuta", izjavio Dritan Abazović..."Zakon nećemo povlačiti jer to nije praktično i to je jedini razlog. Biće izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.