Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas najavio raskidanje svih sporazuma s Izraelom

Palestinski predsednik Mahmud Abas nazvao je "etničkim čišćenjem" izraelsko rušenje eksplozivom nekoliko desetina palestinskih kuća na obodu istočnog Jerusalima, i najavio raskidanje svih sporazuma s Izraelom.

Abas je to rekao posle sastanka sa zvaničnicima Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) danas u Ramali.

Najavio je da će formirati odbor koji će sprovesti raskidanje svih sporazuma potpisanih s Izraelom, ali nije jasno koji je rok za to.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Izrael je pre tri dana, ;posle višegodišnje pravne bitke, miniranjem srušio nekoliko zgrada za koje je tvrdio da su isuviše blizu barijere koja opasuje Zapadnu obalu.

Abas je ponovio svoje protivljenje "Dogovoru veka" predsednika SAD Donalda Trampa za sporazum Izraela i Palestinaca, i rekao da "Palestina i Jerusalim nisu na prodaju ni za pogađanje".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.