Abas: Izrael ima godinu da se povuče sa okupiranih teritorija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021, 08:24

Abas: Izrael ima godinu da se povuče sa okupiranih teritorija

Palestinski predsednik Mahmud Abas je u obraćanju pred Generalnom skupštinom UN dao Izraelu jednogodišnji rok da se povuče sa okupiranih palestinskih teritorija ili u protivnom palestinska vlast više neće priznavati hebrejsku državu u granicama iz 1967. godine.

U virtualnom govoru na 76. zasedanju Generalne skupštine UN iz svog sedišta u Ramali, Abbas je u petak uveče ponovno pozvao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da sazove međunarodnu mirovnu konferenciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je Rojters.

"Ako ne uspemo, čemu onda održavati priznanje Izraela?", kazao je Abas.

Dodao je da Izrael ima godinu dana da se povuče sa palestinskih teritorija okupiranih 1967, uključujući i Istočni Jerusalim.

"Spremni smo da radimo tokom te godine na razgraničenju i da rešimo sva pitanja vezana uz konačni status dveju budućih država, izraelske i palestinske. Ako u tome ne uspemo, čemu onda održavati priznanje Izraela na osnovi granica iz 1967?", upitao je Abas.

On je dodao i da će se Palestinska uprava obratiti Međunarodnom sudu pravde sa zahtevom da presudi o legalnosti okupacije teritorija palestinske države.

Izrael je, kako navodi Rojters, odmah odbacio zahteve palestinskog lidera.

"On ponovo pokazuje da ne predstavlja ništa. Oni koji istinski podržavaju mir i pregovore ne prete obmanjujućim ultimatumima", rekao je izraelski ambasador pri UN Gilad Erdan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Abas pred Generalnom skupštinom UN: "Izrael ima godinu dana da se povuce sa okupiranih teritorija"

Izvor: Blic, 25.Sep.2021

Palestinski predsednik Mahmud Abas je u obraćanju pred Generalnom skupštinom UN dao Izraelu jednogodišnji rok da se povuče sa okupiranih palestinskih teritorija, ili u protivnom palestinska vlast više neće priznavati hebrejsku državu u granicama iz 1967. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.