AUSTRALIJA Izgoreo motor aviona na letu za Hong Kong, pilot prinudno prizemljio letelicu na Baliju

Izvor: Blic, 25.Sep.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRALIJA Izgoreo motor aviona na letu za Hong Kong, pilot prinudno prizemljio letelicu na Baliju

Avion kompanije "Ketej Pacifik", na letu od Australije ka Hong Kongu, preusmeren je prema Indoneziji zbog kvara motora i plamena na krilu, što je izazvalo paniku među putnicima, saopštili su danas zvaničnici.

Avion "erbas A330" poleteo je iz australijskog grada Perta neposredno pre ponoći sa 254 putnika, a potom je zbog kvara motora preusmeren ka Denpasaru, na Baliju.

Motor je isključen i izvršeno je prinudno sletanje. Avion se bezbedno zaustavio na pisti, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su ga dočekale vatrogasne ekipe. Nije bilo povređenih, saopštio je avio-prevoznik.

Putnici kažu da su čuli snažnu eksploziju i da je avion počeo da se trese. Sva svjetla su se pogasila, a kroz prozor su se na krilu mogli videti plamen i varnice, prenio je AP.

"Ketej Pacifik" je saopštio da nije bilo plamena unutar aviona i da je u toku istraga o ovom incidentu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Morali na Bali, zapalio im se avion

Izvor: Mondo, 25.Sep.2015

Avion kompanije Ketej Pacifik, na letu od Australije ka Hong Kongu, preusmeren je prema Indoneziji zbog kvara motora i plamena na krilu, što je izazvalo paniku među putnicima...Foto: Getty images/Thinkstock..Avion "erbas A330" poletio je iz australijskog grada Perta neposredno pre ponoći sa 254 putnika,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.