AUDIO: NASA objavila pozdrav vanzemaljcima koji je poslala Jugoslavija

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUDIO: NASA objavila pozdrav vanzemaljcima koji je poslala Jugoslavija

NASA je nedavno omogućila pristup celokupnom sadržaju zlatnih ploča postavljenih na letelice Vojadžer 1 i 2 na kojima se nalaze različiti zapisi namenjeni vanzemaljcima.

Među porukama koje su poslate na 55 svetskih jezika je i poruka koju su te 1977. godine poslali Jugosloveni, tada na srpskohrvatskom i koja glasi: "Želimo vam sve najlepše s naše planete".

Sonde su lansirane 1977. godine u pravcu Saturna i Jupitera i nakon ispitivanja ove dve planete nastavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su put kroz svemir. Danas se nalaze na granici između spoljnih delova Sunčevog sistema i međuzvezdanog prostora.

Na sondama se pored pozdrava na 55 različitih jezika nalazi i muzika slavnih kompozitora poput Baha i zemaljski zvuci poput glasova majke i deteta, ptica, pasa, šimpanzi, vetra, traktora, kiše, vatre i drugo.

Na ovom linku možete poslušati sve pozdrave zemljana vanzemaljcima, a poruka Jugoslovena je na 42. mestu pod imenom "Serbian Greeting".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.