AMERIČKI TOP SECRET: Tajna svemirska letelica sletela posle dve godine van Zemlje! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Okt.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI TOP SECRET: Tajna svemirska letelica sletela posle dve godine van Zemlje! (FOTO) (VIDEO)

Zvaničnici u bazi američkih vazdušnih snaga Vandenberg rekli su da je letelica sletela jutros u tu bazu posle dvogodišnje tajne misije. Letelica "X-37B" podseća na mali svemirski šatl

Tajna američka svemirska letelica sletela je danas na jugu Kalifornije posle dve godine u orbiti oko Zemlje.

Zvaničnici u bazi američkih vazdušnih snaga Vandenberg rekli su da je letelica sletela jutros u tu bazu posle dvogodišnje tajne misije. Letelica “X-37B” podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na mali svemirski šatl, prenosi Gardijan.

O tome šta je ta letelica radila u orbiti dosta se spekulisalo. Nekoliko stručnjaka je iznosilo teorije da je nosila špijunsku opremu.

Foto: AP/Tanjug

Neke teorije zvuče kao da su izvučene iz špijunskih filmova, poput one da je ta letelica mogla da zarobi satelite drugih država ili prati kinesku svemirsku laboratoriju.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

SAD: Sletela tajna letelica koja je kružila dve godine oko Zemlje (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 18.Okt.2014, 17:22

Nakon gotovo dve godine koje je provela u tajnoj misiji kružeći bez posade oko Zemlje, svemirska letjelica X-37B američkog ratnog vazduhoplovstva sletela je u petak u vojnu bazu Vandenberg u Južnoj Kaliforniji. Letelicu koja izgleda kao minijaturni spejs šatl napravio je Boing. Visine je 2,9 metara...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.