ALBANCI SU SVETU I BOGEA VEZALI ZA STUB I RAZNELI EKSPLOZIVOM: Zločin star 15 godina do danas nije rasvetljen! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI SU SVETU I BOGEA VEZALI ZA STUB I RAZNELI EKSPLOZIVOM: Zločin star 15 godina do danas nije rasvetljen! (FOTO)

Boge Ilievski i Svetislav Trpkovski, zaposleni u motelu "Brioni" u selu Čelopek blizu Tetova, u severozapadnom delu Makedonije, na svirep i jeziv način su izgubili živote. Dok su dežurali u noćnoj smeni u motelu, njih su uhvatili, vezali za jedan od potpornih betonskih stubova motela i sa eksplozivom digli u vazduh.

"PROKLETSTVO" PRESVETE BOGORODICE: Žitelji Malešivija sa strahom isčekuju Veliku Gospojinu



Ovo se dogodilo pre petnaest godina, a njihove ubice >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << do danas nisu pronađene. Jedino se zna da su ovaj monstruozni zločin izvršili pripadnici albanske paravojne takozvane Oslobodilačke narodne armije ( ONA ), koja se 2001. godine borila protiv makedonskih vladinih snaga.

Oni su zverski bili ubijeni samo dve sedmice nakon potpisivanja Ohridskog dogovora kojim je okončan vojni konflikt 2001. godine u Makedoniji.

Petnaestogodišnjica od njihovog ubistva obeležena je parastosom na pravoslavnom groblju u selu Čelopek i na mestu jezivog zločina, pored ruševina motela „Brioni“, koji do danas svedoče o zverstvima albanskih paravojnih grupacija.

Porodice ubijenih su revoltirane što slučaj „Brioni“ još nije rasvetljen.

Printskrin: telma.com.mk

– Prošlo je 15 godina od krvavog masakra, a do sada ni jedna vlast nije počela istragu o ubistvu naših najmilijih. Tražimo pravdu, jer su nepravedno bili ubijeni dok su zarađivali hleb za svoju porodicu – izjavio je Ljupčo Načevski, zet ubijenog Svetislava Trpkovskog.

Motel "Brioni" je i dalje u ruševinama jer se zadruzi „Edinstvo“ ne dozvoljava da ga obnovi zato što je zemljište na kome stoje ruševine – državno.

(D.J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.