AKTUELNO: Registrovano 7.696 novozaraženih, preminulo 57 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 06:28

AKTUELNO: Registrovano 7.696 novozaraženih, preminulo 57 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 7.696 novih slučajeva korona virusa, testiran je 25.161 uzorak, a preminulo je 57 osoba. Hospitalizovano je 6.733 kovid pacijenata od kojih se 278 nalazi na respiratoru. Od početka pandemije u Srbiji su testirane 6.120.952 osobe, broj pozitivnih slučajeva je 1.085.728, od posledica kovida preminulo je 9.388 pacijenata. Procenat smrtnosti je 0,86.

Vlada je potvrdila odluku Kriznog štaba o uvođenju kovid propusnicaza ugostiteljske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objekte, od subote posle 22 sata. Kontrola kovid propusnica - počeće u subotu, a novčano kažnjavanje od ponedeljka.

U subotu i nedelju će sve inspekcije biti na terenu, kako bi, zajedno sa ugostiteljima, proverili u praksi kako funkcioniše sistem.

Zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš, dr Radmilo Janković, rekao je da kovid propusnice neće imati nekog efekta na smanjenje broja zaraženih i hospitalizovanih. Dodaje da su potrebne jake protivepidemijske mere da bi se epidemija zauzdala.

Tim za škole odlučiće da li će od ponedeljka svi preći na onlajn nastavu.

Od danas vakcinalni punkt u TC “Promenada” u Novom Sadu radi od 09:00 do 19:00 časova.

11.31 - Bez prelaska na onlajn nastavu: Od ponedeljka kombinovani model u četiri lokalne samouprave

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 25. oktobra 2021. godine primenjuje u srednjim školama na teritoriji četiri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja, Niš i Šabac.

10.34 - Srpsku Sputnik V vakcinu prva prima dr Danica Grujičić

Na institutu Torlak danas će vakcinu Sputnik V proizvedenu u Srbiji prva primiti direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić.

08.42 - Ivanuša: Vakcinisani, ako se zaraze, manje šire virus

Situacija u Srbiji u vezi sa korona virusom je teška, a uvođenje kovid propusnica je poruka da kovid postaje ozbiljan problem koji može da se pogorša, izjavio je danas direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.