A šta kaže Asad o smrti Fidela Kastra...

Izvor: Mondo, 26.Nov.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A šta kaže Asad o smrti Fidela Kastra...

Sirijski predsednik Bašar al Asad, čiji je režim na meti američkih sankcija, izjavio je večeras da je kubanski vođa Fidel Kastro bio "legendarna figura otpora" protiv SAD, koji se takođe suočavao sa američkim sankcijama uvedenim Kubi.

Foto: Syrian Presidency via AP, File Bašar al Asad

"Veliki vođa Fidel Kastro je decenijama vodio borbu s narodom i sa svojom zemljom protiv imperijalizma i hegemonije", naveo je Asad u telegramu saučešća Fidelovom bratu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Raulu Kastru.

Asad je dodao da je Kastrov otpor bio legendaran i inspirisao je druge narode i zemlje širom sveta.

Sirija i Kuba imaju dobre odnose decenijama. Bašarov otac, Hafez el Asad posetio je Kubu 1979. godine kada se sastao s Fidelom Kastrom.

Kastro - revolucionar, ginisovac, ali i ženskaroš

Kastro je posetio Damask 2001. godine, godinu dana posle dolaska Bašara el Asada na vlasti.

Kuba se od početka sirijske krize 2011. godine stavila na stranu ruskog stava prema tom ratu. Rusija podržava Asada dok se Kuba žestoko protivi bilo kakvoj intervenciji Zapada protiv Sirije.

Tramp: Kastro je bio brutalni diktator!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Asad: Kastro je bio legendarna figura otpora protiv SAD

Izvor: Beta, 26.Nov.2016

Sirijski predsednik Bašar el Asad, čiji je režim na meti američkih sankcija, izjavio je večeras da je kubanski vodja Fidel Kastro bio "legendarna figura otpora" protiv SAD, koji se takodje suočavao sa američkim sankcijama uvedenim Kubi."Veliki vodja Fidel Kastro je decenijama vodio borbu s narodom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.