Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 13:00

Како је за 90 секунди евакуисано готово 400 путника иза јапанског авиона у пламену

Путници и чланови посаде јапанског авиона који се запалио приликом слетања на токијски аеродром успели су да се евакуишу за свега 90 секунди пре него што је пламен прогутао труп авионa, саопшено је из ватрогасне службе.
Авион компаније "Јапан ерлајнс" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << запалио се током слетања на писту аеродрома "Ханеда" у Токију.

Иако се експлозија и пламен виде на снимку авиона који се креће по писти, сви који су били у њему безбедно су евакуисани.
На снимку се види како се путнички авион креће по писти док га захвата пламен.
Приликом евакуације која је трајала свега 90 секунди путници и чланови посаде користили су ваздушне тобогане који су неопходни у хитним случајевима.
У ербасовом авиону А350-900 било је готово 400 путника и чланова посаде.
Лет 516 "Јапан ерлајнса" полетео је са аеродрома "Читосе" на Хокаиду и слетео је на аеродром "Ханеда" у Токију.
Компанија "Јапан ерлајнс" саопштила је да је приликом слетања авион ударио у авион јапанске обалске страже, преносе јапански медији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.