Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 07:02

Руски напад на Сумску област, петоро погинулих; EУ продужила санкције Русији још годину дана

Рат у Украјини – 727. дан. У руском нападу дроновима на стамбену зграду у Сумској области погинуло је пет људи. Украјинске одбрамбене снаге обориле су 23 ударне беспилотне летелице "шахед", руска ПВО дронове изнад Брјанске и Калушке области. Савет Европске продужио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је санкције Русији још годину дана, објавио је службени лист ЕУ.
Украјинске одбрамбене снаге одбиле су 53 руска напада на пет сектора, четири покушаја офанзиве у два сектора и још пет јуриша на леву обалу Дњепра, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине, преноси Укринформ.
Генералштаб Украјине је током претходног дана известио о 70 борбених сукоба на првим линијама фронта. Саопштено је да је оперативна ситуација на истоку и југу је "изазовна".
Руске снаге су у потпуности заузеле фабрику кокса у Авдејевки, преносе руске агенције позивајући се на министра одбране, преноси Ројтерс.
Канада шаље Украјини више од 800 дронова који су потребни да открије и идентификује циљеве критичне за украјинску борбу, саопштио је канадски министар одбране Бил Блер.
Амерички председник Џо Бајден вољан је да се састане са председником републиканског Представничког дома Мајком Џонсоном, како би разговарали о закону о финансирању украјинског рата против Русије. Мађарска неће ставити вето на увођење нових санкција Русији.
Ракетне трупе Украјине погодиле су једно руско командно место, четири складишта муниције и пет артиљеријских јединица, саопштиле су одбрамбене снаге Украјине.
Уништена су два руска авиона – ловац-бомбардер Су-34 и ловац Су-35С, објавио је на Александар Пављук, нови начелник украјинских копнених снага.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.