Izvor: B92, 19.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

62 mrtva u Nadžafu, napadi u Bagdadu

Bagdad -- 62 osobe su ubijene, a oko 130 ih je povređeno u koordiniranim samoubilačkim napadima u Nadžafu i Kerbali.

To je najveći broj ubijenih u jednom danu u Iraku od jula ove godine. Automobili-bombe u oba grada, detonirani u razmaku od dva sata, eksplodirali su u blizini autobuskih stanica i, kako navodi Rojters, sve ukazuje da je to bio koordinirani pokušaj da se ubije što veći broj šiita.

U Nadžafu, bombaš-samoubica je detonirao svoje vozilo na samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 300 metara od Hrama imama Alija, kraj gomile ljudi koji su čekali autobuse i taksije. Bolnički zvaničnici su saopštili da je u tom napadu ubijeno najmanje 48 osoba, a da ih je 90 povredjeno. U starom gradskom jezgru na snazi je policijski čas.

U Kerbali, gde se napad dogodio dva sata ranije, glavna bolnica je saopštila da je 14 osoba poginulo, a 39 povredjeno i da su sve žrtve civili, medju kojima mnoštvo žena i dece.

Ranije u nedelju u Bagdadu, naoružani napači ubili su tri službenika Izborne komisije koje su izvukli iz automobila u sred dana. I dalje nije poznato da li su ubijeni zbog toga što su bili angažovani u organizaciji izbora, rekao je portparol komisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.