Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 12:01

Серија рација у Италији, ухапшен 61 члан мафијашког клана Ндрангета

У низу рација у седам италијанских региона, ухапшен је још 61 осумњичени члан Ндрангете , након што је прошле недеље широм Европе ухапшено више од 100 људи који се доводе у везу са том најмоћнијим италијанском мафијашком мрежом.
Више од 500 полицајаца >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << било је укључено у операцију, која је циљала укупно 167 људи, укључујући десетине који су тренутно у затвору, преноси Би-Би-Си.
Осумњичени се терете за, између осталог, превару, трговину дрогом, инфилтрирање у структуре власти и изнуђивање новца од локалних фармера.
Прошле недеље, више од 100 људи је ухапшено широм Европе у, како је полиција рекла, највећој операцији која је икада спроведена против Ндрангете.
Акција је обухватила десет земаља, где је заплењена имовина вредна 25 милиона евра.
Један од наводних шефова Ндрангете, Паскуале Бонавота, ухапшен је прошлог месеца у катедрали у Ђенови.
Стотине других наводних мафијаша и корумпираних званичника су или затворене или им се тек треба судити због сумње да су умешани у породицу Манкузо.
Мрежу ове криминалне организације чини око 150 породица и сматра се да је она надмашила Коза Ностру као најмоћнију мафијашку групу у земљи, јер делује у више од 40 земаља широм света.
Италијански и белгијски истражитељи верују да је та криминална група прокријумчарила око 25.000 килограма кокаина између октобра 2019. и јануара 2022. и пренела више од 22 милиона евра из Калабрије у Белгију, Холандију и Јужну Америку.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.