Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 11:45

Европол: Полиција открила 6,5 тона кокаина вредног 223 милиона евра

Европол је саопштио да је полиција открила 6,5 тона кокаина вредног 223 милиона евра скривеног у паковањима банана, током три операције у Колумбији и Шпанији, као и да је том приликом ухапшено 13 особа. Велике заплене погодиле су шпанског нарко-боса, навео је Европол. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Полиција је претражила осам локација у Кадизу и Малаги, а заплене су обухватале 6,5 тона кокаина, возила, луксузне сатове, велики број електронских уређаја и 1,5 милиона евра у готовини. Вођа те криминалне мреже сматра се једним од највећих шпанских трговаца дрогом.
Европол је саопштио да је подржао шпанску цивилну гарду да разбије криминалну мрежу умешану у трговину више тона кокаина из Јужне Америке у ЕУ.
Како се наводи, истрага, која је почела у октобру 2022. године, укључила је колумбијску националну полицију и државну полицију Летоније. Европол је омогућио размену информација и пружио сталну аналитичку подршку.
Нарко-бос је члан познате локалне породице из шпанског града Кастелар де ла Фронтера која је користила велепродајну компанију за замрзнуту рибу као лажни бизнис, саопштио је Европол, наводећи да је криминална мрежа преко те компаније прала незаконито стечену имовину, као и да је била умешана у покушаје корумпирања јавних функционера.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.