Izvor: B92, 30.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

56 žrtava pada aviona u Turskoj

Isparta -- Svih 56 putnika turskog aviona na lokalnoj liniji poginulo je kada se letelica srušila blizu grada Isparte, u centralnoj Turskoj.

Spasilačke ekipe pretražile su olupinu i nisu našle preživele, precizirali su zvaničnici turske aviokompanije Atlasdžet erlajns, dodavši da se pretpostavlja da su svi putnici bili državljani Turske.

Avion sa 165 putničkih mesta srušio se rano jutros u planinama u centralnom delu Turske, a leteo je iz Istanbula za Ispartu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s 49 putnika i sedam članova posade.

Za sada nije poznato šta je izazvalo nesreću koja se dogodila 12 kilometara od aerodroma u Isparti. Avion je nestao s radara nekoliko minuta pre no što je trebalo da sleti.

Kako su naveli zvaničnici, nije bilo vremenskih nepogoda u vreme nesreće, a nije registrovan ni kvar na avionu, pa se očekuje da će podaci iz crne kutije pomoći u otkrivanju uzroka pada letelice.

Predsednik Srbije Boris Tadić, koji boravi u Istanbulu, uputio je telegram saučešća predsedniku Turske Abdulahu Gulu povodom avionske nesreće.

"Građane Srbije i mene lično duboko je potresla vest o gubitku velikog broja ljudskih života. Molim Vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća i da porodicama poginulih i narodu Turske prenesete da saosećamo sa njima u ovom teškom trenutku", navodi se u telegramu Tadića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.