Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 19:49

Временска прогноза за 5. јануар 2024.

Наредна два дана веома топло за јануар, а затим на Божић, у вечерњих сатим нагло захлађење. До суботе ће бити и дужих сунчаних перода. Ипак ваздушни притисак је у паду, јер се у западном Средоземљу формира циклон који ће у недељу увече донети зиму у наше пределе. Медитерански >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ваздух остаје изнад Балкана до суботе. Сутра јутарња темпераутра од -2 до 7 степени, а највиша од 10 до 16. У Београду умерено облачно и топло до 16 степени. Увече кошава.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
05.01.2024. Петак: Ујутро делимично ведро, по котлинама уз краткотрајну маглу. У току дана суво уз умерено наоблачење и даље натпросечно топло. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, у кошавском подручју југоисточни, крајем дана и током ноћи у појачању. Најнижа температура од -2 до 7, а највиша од 10 до 16 степени. Увече и у току ноћи локална појава слабе краткотрајне кише.
06.01.2024. Субота: Умерено облачно, топло и ветровито, тек понегде с краткотрајном кишом. Дуваће умерен и јак, на југу Баната олујни, јужни и југоисточни ветар. Најнижа температура од 2 до 12, а највиша од 13 до 17 степени, у Неготинској Крајини око 10 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.
07.01.2024. Недеља: Захлађење с кишом. После подне на планинама снег. Увече ће киша прећи у снег и у нижим пределима, најпре на северу и западу Србије, а током ноћи и у осталим крајевима уз скретање ветра на северозападни. Температура ујутро од 4 до 10 степени, током дана у паду, па ће увече бити у интервалу од 0 до 5 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.
08.01.2024. Понедељак: Oблачно, хладно и ветровито, повремено са снегом, у већини крајева уз стварање снежног покривача. Дуваће умерен до јак северозападни ветар. Температура без већег колебања, од -3 до 1, а на истоку и југоистоку Србије до 5 степени. Упозорење: Снег – стварање снежног покривача, вероватноћа 80%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 09.01. до 13.01.2024.)
У уторак (09.01.) постепени престанак снега, а после подне у Војводини разведравање. Од среде (10.01.) суво уз умерене и јаке јутарње мразеве, а током дана ће бити претежно сунчано, али хладно.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.