Обама прославио 49. рођендан без супруге и ћерке

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2010, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Обама прославио 49. рођендан без супруге и ћерке

ЧИКАГО -

Амерички председник је 49. рођендан прославио синоћ у Чикагу, у друштву пријатеља, а без супруге и ћерке.

Обама је, како јавља АП, из празне Беле куће отишао у свој домицилни град Чикаго на интимнију прославу рођендана са старим пријатељима, укључујући Опру >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Винфри.

Председник, иначе, већ неколико дана живи као самац, јер су му жена Мишел и ћерка Саша у Шпанији, а друга ћерка Малија у неком кампу, не зна се ком.

Пре одласка из Вашингтона, јуче поподне само са псом Боом, Обама је добио два поклона у виду - телефонских честитки.

Прва је била од Мишел и Саше, а друге од Малије. У Белој кући кажу да су му то били звездани тренуци дана.

"Није потребно говорити... та два позива су била најлепше ствари у целом дану", рекао је портпарол Беле куће Роберт Гибс репортерима који су путовали с Обамом у председниковом авиону Аир Форце Оне.

Глас Америке, пак, објавио је вест да је рођендан председника Сједињених Држава, који се - више не осећа младим. "Имам много више седих него прошле године", рекао је сам Обама.

Пре годину и по дана, живахан 47-огодишњак положио је заклетву. Али како су пролазили месеци, тако су се појављивале седе власи. Да ли то значи да посао председника убрзава старење?

"Знам да ужива у послу. Једино би требало чешће да се - шиша", покушао је да се нашали портпарол Беле куће Роберт Гибс.

Актуелни председник, међутим, није једини који је у Белој кући побелео. Бил Клинтон је у њу ушао млад и свеж да би до краја мандата изгледао – зрело. Осам година нису поштеделе ни Џорџа Буша.

А чак и ако се занемари цео век – иста прича. Бела кућа је очито утицала и на изглед Абрахама Линколна.

"Пратили смо изглед свих председника од 1900. до садашњег председника и у просеку сваки остари две године за једну проведену у Белој кући", каже Мајк Розен са Института за здравље у Кливленду.

Коришћењем специјалног софтвера, утврђено је како ће председник Обама изгледати после четворогодишњег мандата, а како после осмогодишњег. Шта Обама може да уради да би спречио познати сценарио старења?

"Да настави да игра кошарку и да проводи време са породицом", одговара Розен.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.