Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 06:40

Новогодишња декорација уз слогу и договор – како изгледа зграда у Блоку 45 чији се станари никад нису посвађали

Једна од најбоље уређених и најлепших зграда у Београду, где се, како кажу комшије, никада нико није посвађао откако су се уселили, налази се у Блоку 45. Управник каже да наредних 20 година неће морати ништа да се мења, јер су све поправили од подрума до крова и средили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << по својој мери. Новогодишња декорација, око које су се такође без проблема договорили, привлачи пажњу комшија и пролазника.
Пролазници застају, гледају, фотографишу. Са улазних врата солитера у Јурија Гагарина одмахују им Деда Мраз, Снешко Белић, кроз стакло се види окићена јелка. Станари поносни на новогодишњу декорацију.

Станари наводе да је реч о комшијској иницијативи и да су у зграду донели зимску идилу и новогодишњу атмосферу којој су се највише обрадовала деца.
Домаћински су се комшије договориле и како ће ове године изгледати улаз. Јелка и украси су заједнички и сваке године се понешто докупи.
"Одржали смо састанак, договорили се да треба да окитимо зграду за Нову годину. По договору тог дана кад смо одредили ми смо у 8 сати почели да радимо и до 12 сати је трајало кићење јелке и уређење ових улаза зграде. Један је, овако више, уметнички школован, па је идеје дао и тако, помогли смо сви. Црвена боја углавном преовладава, то је знак среће", каже проф. др Ранко П. Маријановић, управник стамбене заједнице у Јурија Гагарина
Комшије из суседних улаза стално их питају за рецепт, а одговор је једноставан - слога и договор. Они који су се доселили кад је зграда изграђена, баш у јануару, али 1973. године, кажу да се за 50 година нико није посвађао.
Све је сређено, од крова до подрума, окречени зидови и фасада, ремонтовани лифтови, па су, надају се, што се поправки тиче, мирни наредних 20 година.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.