400 studenata strpano iza rešetaka

Izvor: Glas javnosti, 24.Maj.2012, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

400 studenata strpano iza rešetaka

MONTREAL - Kanadska policija je uhapsila tokom noći oko 400 osoba koje su učestvovale na studentskim protestima pošto su demonstranti policiju gađali kamenicama.

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se na centralnom trgu u Montrealu kasno sinoć uprkos zakonu koji je usvojen prošle nedelje, a prema kome su organizatori protesta obavezni da obaveste vlasti o održavanju protesta osam sati ranije, preneo je AFP.

Policija je reagovala nekoliko sati posle okupljanja kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su demonstranti počeli da bacaju kamenice na policajce, izjavio je portparol policije Danijel Lakurser.

Protesti u Kvebeku traju od sredine februara zbog plana premijera te kanadske provincije Žana Šaresta da poveća školarinu na univerzitetima u Kvebeku za 82 odsto kako bi smanjio budžetski deficit.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

400 studenata strpano iza rešetaka

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012

MONTREAL - Kanadska policija je uhapsila tokom noći oko 400 osoba koje su učestvovale na studentskim protestima pošto su demonstranti policiju gađali kamenicama...Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se na centralnom trgu u Montrealu kasno sinoć uprkos zakonu koji je usvojen prošle nedelje, a...

Nastavak na Kurir...

Kanadska policija tokom noći uhapsila 400 demonstranata

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2012

MONTREAL - Kanadska policija je uhapsila tokom noći oko 400 osoba koje su učestvovale na studenstskim protetsima nakon što su demonstranti policiju gađali kamenicama, izjavio je portparol policije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kanada: Protesti uprkos hapšenjima

Izvor: B92, 25.Maj.2012, 10:40

Montreal -- Uprkos hapšenjima 1.000 demonstranata, nekoliko hiljada studenata sinoć opet izašlo na ulice širom Kvebeka zbog povećanja školarine na univerzitetima...Najnoviji protesti održani su nakon što je vlada te kanadske provincije pozvala studentske organizacije na razgovore, u pokušaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.